Αυτονομία Θέρμανσης

Αυτονομία Θέρμανσης Παλαιών ΚτιρίωνΓενικά

Στα παλιά κτίρια, που είναι κατασκευασμένα πριν το 1985 χρησιμοποιείται για την θέρμανση των διαμερισμάτων ένας κεντρικός λέβητας, ο οποίος τροφοδοτεί με ζεστό νερό όλα τα θερμαντικά σώματα του κτιρίου. Έτσι η θέρμανση όλων των διαμερισμάτων γίνεται ταυτόχρονα (Δισωλήνιο σύστημα).

Σε μία τέτοια εγκατάσταση, όπου οι γραμμές της θέρμανσης είναι κοινές για όλους τους χρήστες, η θέρμανση δεν μπορεί να λειτουργήσει για την κάλυψη των αναγκών ενός μόνο διαμερίσματος, καθώς οι σωληνώσεις διέρχονται και από άλλες ιδιοκτησίες.

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης ενός κτιρίου επιβάλλει στους συγκάτοικους να έρθουν σε συνεννόηση για τις ώρες που θα έχουν θέρμανση στα διαμερίσματά τους.

Τα προβλήματα που υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν οι συγκάτοικοι αυτών των κτιρίων είναι:

Ασυμφωνία για τις ώρες λειτουργίας της θέρμανσης.

Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου που σε συνδυασμό με το διαρκώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας (κόστος πετρελαίου και φυσικού αερίου) προκαλεί εντάσεις και προστριβές μεταξύ των συγκατοίκων.

Άδικος τρόπος κατανομής της δαπάνης για την θέρμανση.

Οι ρυθμοί ζωής από οικογένεια σε οικογένεια διαφέρουν αισθητά, διαμορφώνοντας ανάλογα και τις ανάγκες θέρμανσης σε διαφορετικές ώρες ανά οικογένεια.

Δυνατότητα κακόβουλης παρέμβασης από κάποιους ιδιοκτήτες (αλλαγή θερμαντικών σωμάτων).Επιβάρυνση/ρύπανση περιβάλλοντος.

Η λύση στα παραπάνω προβλήματα εναι η ανεξάρτητη θέρμανση (αυτονομία) για κάθε διαμέρισμα που μας εξασφαλίζει:

Άνετες συνθήκες διαβίωσης, επιτρέποντας στον κάθε ένοικο να χρησιμοποιεί την θέρμανση βάσει του ρυθμού ζωής του, οποίες ώρες την χρειάζεται η ακόμα και καθόλου.Δίκαιη κατανομή της δαπάνης .

Αποφυγή διαφωνιών και διαπληκτισμών μεταξύ των συγκατοίκων για το ωράριο λειτουργίας της θέρμανσης.

Απαλλαγή των προστριβών μεταξύ των συγκατοίκων για τις κακόβουλες τροποποιήσεις του συστήματος θέρμανσης (αλλαγή θερμαντικών σωμάτων).

Αύξηση της αντικειμενικής άξιας του ακινήτου, καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου όπως ουσιαστικά το επιβάλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) - Αθήνα 30 Μαρτίου 2010 Αριθ. πρωτ.: Δ6/Β/οικ.5825 - Φ.Ε.Κ. Αρ. Φύλλου 407 9 Απριλίου 2010, καθώς και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) με το τελικό κείμενο αναθεώρησης της ΤΟΤΕΕ 2427/83 (Κατανομή Δαπανών Θέρμανσης Κτιρίων) ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων ΚΕΝΑΚ (ν. 3661/2008 ).Προστασία του περιβάλλοντος από άσκοπη χρήση ενέργειας.Οικονομία καυσίμου.

Η ανεξάρτητη θέρμανση (αυτονομία) των διαμερισμάτων ενός κτιρίου χωρίς υδραυλικές μετατροπές στην εγκατάσταση θέρμανσης μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους:

Με ωρομέτρηση, όπου οι χρεώσεις των διαμερισμάτων γίνονται βάσει των ωρών που έχει χρησιμοποιήσει κάθε διαμέρισμα την θέρμανση.

Με θερμιδομέτρηση, όπου οι χρεώσεις γίνονται βάσει της ενέργειας που έχει καταναλώσει κάθε διαμέρισμα για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης.

Η εταιρεία "Σύμπαν Υπηρεσίες Κτιρίων" προκρίνει την αυτονόμηση της κεντρικής θέρμανσης των παλαιών κτιρίων με την μεθοδολογία της θερμιδομέτρησης που εφαρμόζουν άλλωστε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες γιατί είναι πιο αντικειμενική και έγκυρη.

Η λύση είναι οικονομική και απλή.Το σύστημα τοποθετείτε γρήγορα, χωρίς ζημιές και "μερεμέτια" και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Έτσι το πρόβλημα της θέρμανσης παλαιών κτιρίων επιλύεται οριστικά αφού έχουμε δίκαιη κατανομή του συνολικού κόστους κατανάλωσης καυσίμου και εγκυρότατες καταμετρήσεις.

Απλά, τηλεφωνήστε μας στο 210 3644444 και ένας έμπειρος συνεργάτης μας θα σας επισκεφθεί για να απαντήσει σε κάθε σας ερώτημα, να λύσει κάθε απορία που έχετε και ταυτόχρονα να σας δώσει την πιο οικονομική προσφορά!