Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να κάνω απολύμανση;

Γιατι οι κατσαρίδες όπως και τα ποντίκια μεταφέρουνε μικρόβια με τα πόδια τους και τα περιττώματα τους.

Είναι λοιπόν θέμα υγιεινής αλλά και υγείας!!!

Πότε πρέπει να κάνω απολύμανση;

Την άνοιξη, από τα μέσα Μαρτίου έως μέσα Ιουνίου και το φθινόπωρο, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Νοεμβρίου, γιατί τις εποχές αυτές είναι αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση τους.

Τι πρέπει να προσέχω στην απολύμανση;

Η εταιρία που θα κάνει την εφαρμογή να είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Γεωργίας, να έχει έμπειρους τεχνικούς με γνώση του αντικειμένου (και όχι ο οποιοσδήποτε περαστικός με ψεκαστήρα!) και να χρησιμοποιεί κατάλληλα φάρμακα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας (και όχι αγνώστου προέλευσης γεωργικά φάρμακα κ.λπ.!) και να χορηγεί πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο επιστήμονα.Καλό είναι να μη σφουγγαριστεί ο χώρος για 3-4 μέρες μετά την απολύμανση.

Γιατί πρέπει να καθαρίζω το οριζόντιο δίκτυο της αποχέτευσης;

Γιατί με τον καθαρισμό αποφεύγονται τα βουλώματα που δημιουργούν εστίες μόλυνσης, φθορές στο κτίριο, αναστάτωση και πανικό στους ενοίκους, καθώς και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Γιατί πρέπει να καθαρίζω το οριζόντιο δίκτυο πριν από την απολύμανση;

Γιατί στους αγωγούς με τα λίπη και τα λύματα βρίσκουν τροφή οι κατσαρίδες και τα ποντίκια. Επομένως είναι οι κυριότερες εστίες που πρέπει να καταπολεμηθούν. Όταν ο ψεκασμός γίνει σε καθαρές αποχετεύσεις, το αποτέλεσμα της απολύμανσης είναι το καλύτερο δυνατό!

Τι πρέπει να προσέχω σχετικά με τον καθαρισμό του οριζόντιου δικτύου της αποχέτευσης;

Η εταιρία που θα κάνει τον καθαρισμό, να διαθέτει οργάνωση και εμπειρία χρόνων.Να φροντίζουμε να είναι προσβάσιμα, για να καθαρίζονται όλα τα φρεάτια του δικτύου σας.

Τι είναι το ετήσιο συμβόλαιο;

Είναι μια γραπτή συμφωνία μεταξύ εταιρείας και πολυκατοικίας που περιλαμβάνει 1 ή 2 καθαρισμούς οριζόντιας αποχέτευσης και 1 ή 2 απολυμάνσεις και όχι μόνο!

Γιατί να κάνω ετήσιο συμβόλαιο;

Γιατί συμφέρει οικονομικά στον προϋπολογισμό της πολυκατοικίας.Το ετήσιο κόστος μοιράζεται σε 12 μηνιαίες εκδόσεις κοινοχρήστων, γεγονός που δεν επιβαρύνει τους ενοίκους σε συγκεκριμένες μόνο εποχές.